Ovogodišnji „Poreski karavan“ realizovan pod sloganom „Saradnjom do većeg stepena poreske discipline“ završen je juče organizacijom centralne tribine u Glavnom gradu Podgorica.

Nakon što je direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša pozdravio prisutne i održao prezentaciju rezultata u radu Poreske uprave i efekata praćenja regularnosti poslovanja poreskih obveznika sa teritorije Podgorice, odnosno do sada uočenog stepena poreske disipline istih, učesnici tribine su kroz dvosatnu diskusiju imali priliku da postave pitanja vezana za tumačenje poreskih propisa, kao i da otklone nedoumice vezane za procedure postupanja u Poreskoj upravi. Tribina je bila prilika i da privrednici daju sugestije za unapređenje usluga Poreske uprave i dalju kontinuiranu nagradnju kompetenci poreskih službenika.

Tribina održana u Podgorici predstavlja jedaneasti događaj u okviru ovogodišnje karavana, koji se realizuje u saradnji sa Unijom poslodavaca, a u čiju realizaciju se ove godine uključila i Privredna komora.

Projekat „Poreski karavan“ dio je Akcionog plana Poreske uprave za praćenje ljetnje turističke sezone, a isti je već treći put organizovan u okviru proaktivnog pristupa Poreske uprave, usmjerenog na jačanje kapaciteta za pružanje usluga poreskim obveznicima i dvosmjerne komunikacije, u cilju podsticanja dobrovoljnog poštovanja propisa od strane poreskih obveznika i unapređenja stepena poreske discipline na dugoročnom nivou.

Izvor: Poreska uprava