Organizacijom tribine za privrednike Budve obilježen je početak nastavka projeketa „Poreski karavan“, koji će Poreska uprava od 12. aprila do 17. maja realizovati u saradnji sa Unijom poslodavaca Crne Gore.

Na danas održanoj tribini direktor Poreske uprave, Miomir M. Mugoša, podsjetio je prisutne privrednike na uspjeh i značaj koji je ova aktivnost imala u pripremi prošlogodišnje turističke sezone. U pozdravnom govoru akcentirao je da će, u skladu sa uspostavljenom praksom, i tokom ove sezone rad poreskih inspektora odlikovati pravednost i korektan pristup poreskim obveznicima koji su predmet kontrole, ali i apsolutna neselektivnost u sankcionisanju neregularnog poslovanja, upotrebom svih zakonom propisanih mehanizama. Podsjetio je da će u fokusu pažnje poreske inspekcije biti obveznici kod kojih je u ranijem periodu uočeno postojanje poreske nedisipline i izbjegavanje izmirivanja obaveza, te iznio očekivanja da će predstojeća turistička sezona biti uspješna, kako za privrednike, tako i za državu Crnu Goru.

Prisutne privrednike ispred Unije poslodavaca pozdravila je potpredsjednica g-đa Anita Mitrović Milić, koja je istakla da je cilj saradnje UPCG i Poreske uprave jačanje poreske disipline ne samo radi obezbjeđenja budžetskih prihoda, već i radi doprinosa izgradnji povoljnijeg poslovnog ambijenta, sankcionisanjem nelojalne konkurencije i uspostavljanjem fer tržišne utakmice, kao neophodnih preduslova za uspješno poslovanje.

Nakon održanih tribina u Budvi, „Poreski karavan“ biće nastavljen događajem u Kotoru, koji će biti upriličen 19. aprila u 13 časova.

Projekat „Poreski karavan“ organizovan je u okviru proaktivnog pristupa Poreske uprave, usmjerenog na jačanje kapaciteta za pružanje usluga poreskim obveznicima i dvosmjerne komunikacije, a sve u cilju podsticanja dobrovoljnog poštovanja propisa od strane poreskih obveznika i unapređenja stepena poreske discipline na dugoročnom nivou.

Izvor: Poreska uprava