Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) ove godine obilježava značajan jubilej – 20 godina postojanja i posvećenog, odgovornog rada koji je pune dvije decenije usmjeren na razvoj socijalnog dijaloga i zastupanje interesa poslodavaca i preduzetnika u odnosima sa sindikatom, Vladom i drugim organima uprave, saopšteno je na sjednici Upravnog odbora (UO) UPCG kojom je predsjedavao Predrag Mitrović, predsjednik UPCG.

U skladu sa dnevnim redom, članovi UO UPCG utvrdili su predlog godišnjih dokumenta, donijeli Odluku o sazivanju redovne Skupštine UPCG, a u toku rasprave o temama aktuelnim za privredu usvojili i zaključke iz domena daljeg djelovanja UPCG.

Po završetku radnog dijela sjednice, predsjednik Mitrović je Milenku Stijepoviću, vlasniku hotela Javor, uručio Plaketu za doprinos radu Unije poslodavaca Crne Gore.

Članovi UO UPCG su konstatovali da je pandemija COVID-19 ozbiljno uzdrmala privredu Crne Gore i dovela u pitanje održivost velikog broja preduzeća i radnih mjesta. Pored toga, aktuelna rusko-ukrajinska kriza rezultirala je dodatnom destabilizacijom naše ekonomije, uz posljedice koje put do oporavka čine znatno težim i neizvjesnijim. Zbog takvih okolnosti, poslodavcima se mora pružiti konkretna podrška neophodna za nastavak i očuvanje daljeg poslovanja preduzeća.

Iz UPCG je poručeno da je biznis zajednica glavni pokretač kreiranja radnih mjesta, ekonomsko-socijalnog i društvenog napretka, što obavezuje na još veću snagu zajedništva poslodavaca i preduzetnika Crne Gore, kao i punu uključenost socijalnih partnera – Vlade, sindikata i poslodavaca u donošenje odluka po svim važnim pitanjima koja pripadaju sferi rada, ekonomske i socijalne politike.