Po prvi put u zvaničnu posjetu UPCG i Crnoj Gori dolaze najviši predstavnici Međunarodne organizacije poslodavaca (IOE) - gospoda Antonio P eñalosa (Antonio Penjalosa), generalni sekretar IOE i Michel Bard (Mišel Bard), potpredsjednik IOE. P eñalosa i Bard boraviće u Crnoj Gori od 30.09. - 03.10. 2006. godine.

IOE je najveća globalna mreža biznisa koja u svom članstvu okuplja 141 nacinalnu poslodavačku organizaciju iz čitavog svijeta i prepoznata je kao istinski glas i predstavnik poslodavaca i njihovih organizacija na globalnom nivou. IOE koordinira poziciju poslodavaca u svim tijelima Međunarodne organizacije rada (ILO) i njihovim aktivnostima od 1920 godine. IOE ima konsultativni status u Ujedinjenim Nacijama, a veoma blisko sarađuje sa najvažnijim međunarodnim organizacijama.

Posjeta IOE zvaničnika predstavlja veliko priznanje naporima Unije poslodavaca i njenog članstva u procesu izgradnje kapaciteta UPCG, što je rezultiralo stvaranjem krovne i reprezentativne instituciju poslodavaca i preduzetnika.

Imajući u vidu veliki značaj i uticaj koji IOE ima u globalnim razmjerama, posjeta visokih zvaničnika Međunarodne organizacije poslodavaca od posebne je važnosti i za državu Crnu Goru. U tom smislu, tokom četvorodnevnog boravka, sa predstavnicima IOE sastanke će održati predsjednik Crne Gore, predstavnici Vlade RCG, Sindikata, CBCG i privrednog sektora.

Povodom posjete zvaničnika IOE, Unija poslodavaca će u ponedjeljak 02. oktobra (sala restorana "Ribnica", u 19 sati) održati sjednicu Upravnog odbora UPCG. Na sjednici će, nakon obraćanja generalnog sekretara i potpredsjednika IOE a u skladu sa nezavisnim državnim statusom Crne Gore, biti najavljen i prijem Unije poslodavaca u samostalno članstvo IOE-a. U utorak 3. oktobra, (sala restorana "Ribnica", u 12 sati), za predstavnike medija biće upriličena konferencija za novinare na kojoj će se prisutnima obratiti Antonio P eñalosa, Michel Bard i predsjednik UPCG Predrag Mitrović.