Ministarstvo ekonomije danas je raspisalo Javni poziv za učešće u Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za 2018. godinu. Javni poziv objavljen je i na sajtu Ministarstva ekonomije www.mek.gov.me, gdje možete pronaći i kompletnu dokumentaciju za apliciranje. Javni poziv otvoren je do 11. juna 2018. godine.

Pored finansijske podrške, Ministarstvo ekonomije je u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj i ove godine obezbijedilo tehničku podršku za klastere, koja se prije svega odnosi na podršku u pripremi aplikacija za program državne pomoći. Angažovani konsultant UNDP-a je gospođa Milica Daković i ona će voditi računa o kvalitetu i kompletnosti aplikacije koje budete pripremali. Kontakti gospođe Daković su e-mail: milica.dakovic@e3consulting.co.me, tel. 069 459 926.

Takođe, informišemo vas da će u cilju prezentovanja Pograma za podršku klasterima, kao i pružanja svih potrebnih informacija zainteresovanim klasterima o procesu apliciranja, popunjavanja dokumentacije i dodjele sredstava, Ministarstvo ekonomije organizovati prvi Informativni događaj u Podgorici, u ponedjeljak 14. maja, u zgradi gradskog parlamenta (Ul. Njegoševa br. 20) sa početkom u 10:00h.

Sve informacije kao i stručna pomoć mogu se dobiti u prostorijama Ministarstva ekonomije, Rimski trg 46, IV sprat, kancelarija broj 9, radnim danima u periodu od 10-12h, i putem e-maila boris.rebic@mek.gov.me, kao i putem telefona: 020 482 213.