Sporazum o saradnji između Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) i Nezavisnog udruženja sudskih vještaka Crne Gore (NUSVCG) biće uskoro zaključen, dogovoreno je na sastanku koji su predsjednik UPCG Predrag Mitrović i generalna sekretarka UPCG Suzana Radulović održali sa predsjednikom NUSVCG Draganom Žarkovićem i predsjednikom Izvršnog odbora NUSVCG Predragom Drecunom.

Tokom susreta održanog u prostorijama Unije, učesnici sastanka najavili su da će unapređenje privrednog ambijenta i položaja poslodavaca, kao i podrška daljem ekonomskom razvoju Crne Gore, činiti osnov budućeg zajedničkog djelovanja UPCG i NUSVCG. U tom dijelu, predstavnici Unije ocijenili su da će angažman NUSVCG, kao profesionalnog strukovnog udruženja, biti značajna podrška realizaciji daljih, planiranih aktivnosti koje su od interesa za poslovanje kompanija članica UPCG, naročito kada su u pitanju pojedinačni sudski sporovi (iz oblasti finansija, zaštite na radu i sl.).

Tokom razgovora, učesnici su razmotrili ekonomsku situaciju u zemlji i ukazali na određena problematična pitanja, uključujući posljedice COVID-19 krize i aktuelnih, globalnih dešavanja koja dodatno otežavaju proces oporavka privrede i crnogorskih preduzeća.

Osim inteziviranja saradnje u oblasti razmjene informacija, iskustava i profesionalne prakse, sastanak je zaključen dogovorom o konkretnim, zajedničkim aktivnostima koje će u narednom periodu biti realizovane, a sve u interesu ispunjenja individualnih ciljeva potpisnika sporazuma i potreba kompanija - članica Unije poslodavaca.