+382 (0)20 209 250 | ENG

Centar za kompetencije do kraja godine u Podgorici

Vijesti 15/11/2018
Centar za kompetencije do kraja godine u Podgorici

U Podgorici će do kraja godine biti otvoren Centar za kompetencije, koji će primjenom inovativnih modela poslovanja i uvođenjem novih tehnologija unaprijediti biznis ambijent u Podgorici, saopšteno je danas na sastanku gradonačelnika dr Ivana Vukovića i predsjednice Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Svetlane Vuksanović, sa saradnicima.

„Glavni grad ima ambiciozne planove na polju preduzetništva i partner je Uniji poslodavaca posebno kada je riječ o unapređenju poslovnog ambijenta i stvaranja neophodnih pretpostavki za dalji razvoj biznisa u Podgorici“, saopštio je Vuković.

Gradonačelnik je ocijenio da je ključ za smanjenje nezaposlenosi stvaranje uslova za nova zapošljavanja mladih ljudi prvenstveno kroz stimulisanje kreativnih preduzetničkih ideja, i saopštio da će Glavni grad kontinuirano raditi na uklanjanju postojećih biznis barijera iz svoje nadležnosti, kako bi se u Podgorici razvili novi biznisi i istovremeno u najvećoj mjeri odgovorilo onome što su potrebe i očekivanjma privatnog sektora od strane gradske uprave.

„Ogroman potencijal i resurs za realizaciju takvog plana leži u aktiviranju biznis zona u Podgorici, jer već postoji veliko interesovanje za kupovinu i zakup parcela od strane renomiranih privrednika i uspješnih kompanija, i u tom dijelu gradska uprava će biti efikasan i funkcionalna servis privatnom sektoru“ , naglasio je Vuković

Predsjednica Unije poslodavaca Svetlana Vuksanović je izrazila zadovoljstvo što Glavni grad i Unija nastavljaju uspješnu saradnju ralizacijom još jednog zajedničkog projekta i istakla da je Podgorica primjer dobrih praksi kada je u pitanju povezivanje i umrežavanje poslodavaca i poslovnih asocijacija, kao i podrška MMSP, mladim preduzetnicima i početnicima u biznisu.

Ona je naglasima da je za Uniju poslodavaca, kao reprezentativnu poslodavačku asocijajacija koja učestvuje u mnogim projektima u zemlji i inostranstvu, Glavni grad veoma značajan partner i izrazila uvjerenje da će u narednom periodu intenzivirati saradnju u cilju realizacije zajedničkih dogovorenih akrivnosti i projekata.

Izvor: PG BIRO

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) je, uz opštine Stari Jankovci i Tovarnik iz Hrvatske, partner razvojnoj agenciji Žepče iz Bosne i Hercegovine (vodeći partner) u implementaciji projekta „competenceNET“, koji se realizuje u okviru programa prekogranične saradnje INTERREG IPA Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014 – 2020. Tokom trajanja projekta, UPCG će u Podgorici (Crna Gora), a ostala dva partnera u Vukovarsko-srijemskoj županiji (R. Hrvatska) i Zeničko-dobojskoj županiji (BiH), uspostaviti tri transnacionalna centra za razvoj poslovnih kompetencija za mikro, mala i srednja preduzeća (MMSP).

Budite u toku sa aktivnostima UPCG.

Prijavite se za newsletter.