+382 (0)20 209 250 | ENG

SVJETSKI KONGRES PREDUZETNIKA 2018

Prvi svjetski kongres preduzetnika (SKP) biće održan u periodu od 04. do 07. decembra 2018. godine, u Zagrebu, Hrvatska, na temu: PODUZETNIŠTVO: LJUDI. SURADNJA. RAZVOJ. SIGURNOST.

Glavni organizator SKP je Međunarodni ekonomski forum PERSPEKTIVE, a partner-zastupnik SKP za područje Crne Gore je Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG).

SKP se organizuje s ciljem promocije značaja, svrhe i kulture preduzetništva. Misija SKP - predstavljanje preduzetništva kao nezamjenjive poluge ekonomskog razvoja i rješavanja aktuelnih problema u svijetu.

Ideja organizatora je da Svjetski kongres preduzetnika bude mjesto okupljanja uspješnih preduzetnika i menadžera, vlasnika kapitala, ekonomista, bankara, predstavnika poslodavačkih udruženja i biznis asocijacija, državnih organa, institucija, lokalnih i regionalnih zajednica, razvojnih agencija, akademske zajednice, nevladinih organizacija, medija…. i svih onih koji kroz svoje djelovanje sarađuju sa biznis sektorom i doprinose razvoju preduzetništva.

Događaj čini niz aktivnosti kongresnog, stručnog, edukativnog i izložbenog karaktera, kao i propratnih aktivnosti (izleti, druženja…). Program SKP predviđa održavanje okruglog stola eksperata iz oblasti ekonomije i preduzetništa, više sektorski strukturiranih panela /sekcija, te plenarna zasijedanja.

Ovogodišnji kongres baviće se: (a) identifikovanjem prepreka i mjera za razvoj preduzetništva, (b) promocijom uspješnih preduzetnika, preduzetničkih praksi, projekata i proizvoda, (c) globalnim problemima današnjice koji direktno i snažno utiču na globalni razvoj ekonomije i preduzetništva, ili su im neravnopravna i neravnomjerna ekonomija i preduzetništvo uzročnici. U tom smislu, neki od planiranih ciljeva/rezultata SKP 2018 su:

Broj učesnika SKP po zemljama je ograničen (25 za Crnu Goru). Stoga, zainteresovani učesnici iz Crne Gore tim povodom mogu da kontaktiraju UPCG na e-mail: office@poslodavci.org (sa naznakom “SKP 2018 – Crna Gora”).

Inicijativa za održavanje Kongresa pokrenuta je 5. marta 2016. godine, u Dubrovniku, od strane 254 preduzetnika iz 11 evropskih zemalja – učesnika III Regionalnog summita poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe „300 NAJBOLJIH“. Organizatori Kongresa su 22 organizacije iz 11 zemalja svijeta, predvođene Međunarodnim ekonomskim forumom PERSPEKTIVE.

Prilog:

Budite u toku sa aktivnostima UPCG.

Prijavite se za newsletter.