+382 (0)20 209 250 | ENG

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje

Zavod za zapošljavanje Crne Gore objavio je u ponedjeljak 14. oktobra 2019. godine Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje.

Javni poziv, sa svom pratećom dokumentacijom, se nalazi na linku: http://www.zzzcg.me/poziv-za-dodjelu-bespovratnih-sredstava-za-samozaposljavanje/

Rok za predaju prijedloga projekata: 27. novembar 2019. godine u 15 sati.

Bespovratna sredstva od 3.000 – 7.500 eura, kroz tri jednogodišnja ciklusa, biće dodijeljena za minimum 400 korisnika grantova za samozapošljavanje (minimum 140 novih biznisa po Pozivu).

Razvoj preduzetništva i otvaranje novih radnih mjesta, putem samozapošljavanja, jedan je od prioriteta politike razvoja ljudskih resursa u Crnoj Gori i sastavni je dio ključnih strateških dokumenata u ovoj oblasti. Jedna od prepreka samozapošljavanju je činjenica da početnicima u biznisu u Crnoj Gori nedostaje znanje i potencijal za pristup finansijama i dobijanje finansijske podrške za ideje ili projekte.

Zavod za zapošljavanje Crne Gore namjerava da podrži pristup rješavanju problema nezaposlenosti, sa posebnim naglaskom na pružanje finansijske i nefinansijske podrške u svrhu podsticanja preduzetništva, samozapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta. Nezaposleni sa evidencije, koji su ciljna grupa Projekta „Podrška samozapošljavanju“, dobiće finansijsku pomoć kroz dodjelu bespovratnih sredstava, kao i niz nefinansijskih oblika podrške, od osnova za započinjanje sopstvenog biznisa do temeljne obuke neophodne za početak biznisa.

Budite u toku sa aktivnostima UPCG.

Prijavite se za newsletter.