photo credit: rawpixel.com

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) podržava početak kampanje „Stop inflaciji“, koju prepoznaje kao primjer društveno odgovornog pristupa rješanju problema rasta cijena osnovnih životnih namirnica i visokih stopa inflacije.

Javno-privatnim partnerstvom Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma i pet najvećih trgovačkih lanaca (Voli, Mercator, Laković, Domaća trgovina - Aroma, Franca) kreiran je sistemski paket za podršku zaštiti životnog standarda građana Crne Gore, što je važan potez koji govori kako o ulozi, tako i značaju zajedničkog pristupa u iznalaženju odgovora na inflatorne tendencije. Potvrda tome je glavna ideja višemjesečne kampanje „Stop inflaciji“ kojom su trgovački lanci iskazali spremnost da učestvuju u formiranju i definisanju sadržaja “antiinflacione korpe”, a time i pruže aktivan doprinos procesu stabilizacije cijena osnovnih životnih namirnica.

Iako će kampanjom, čiji je početak najavljen za 21. mart, biti obuhvaćna lista od 25 vrsta dogovorenih proizvoda, trgovcima je ostavljena mogućnost da istu i dodatno prošire, odnosno učine korak više u postizanju planiranog cilja.

UPCG je svjesna činjenica da, uz pet navedenih trgovačkih lanaca, u Crnoj Gori postoje i drugi odgovorni privrednici i poslodavci koji takođe posluju u sektoru trgovine. Stoga ih UPCG ovim putem poziva da i oni kreiraju svoju antiiflatornu korpu, pridruže se kampanji i postanu dio šire grupe koja će svoje poslovanje uskladiti i podrediti potrebama šire društvene zajednice.