U Otočcu je završena 7. po redu Međunarodna konferencija "Žene i točka“ posvećena razvoju i unapređenju ženskog preduzetništva. Konferenciju održanu 2. decembra organizovala je Hrvatska Gospodarska komora (HGK) – Županijska komora (ŽK) Otočac, a njen poslovni partner bila je i Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG).

Konferenciju “Žene i točka” otvorili su predsjednik ŽK Otočac dr. sc. Joso Brajković, gradonačelnik Grada Otočca Goran Bukovac i zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić, dok je uvodno izlaganje održala glavna tajnica HGK Marina Rožić.

U nastavku su održana tri stručna panela, na teme: Transformacija posla u karijeru, Digitalna transformacija ženskog biznisa - navigacija novim poslovnim poljima, Usuditi se i ne oklijevati - formula uspjeha održivog poslovanja. Tom prilikom, 15 panelistkinja - uspešnih poslovnih žena iz Hrvatske i zemalja regiona imalo je priliku da predstavi svoj biznis i bogato poslovno iskustvo, podijeli znanja o aktuelnim temama, te pošalje važne poruke o ulozi, potencijalu i značaju ženskog preduzetništva za ukupan ekonomski razvoj.

Jedna od učesnica drugog panela, u kojem se raspravljalo o digitalnoj transformaciji, bila je i predstavnica Crne Gore – Jelena Milojković, direktorica kompanije ZZI i članica Odbora za digitalnu transformaciju UPCG.

Kao i prethodnih godina, novo izdanje konferencije „Žene i točka“ okupilo je veliki broj uspješnih preduzetnica iz Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije. Svojim aktivnim učešćem, preduzetnice su pružile doprinos radu u panelima, razmijenile su međusobna znanja, povezale se, zaključile ugovore o poslovnoj saradnji, a zatim i pokrenule određene inicijative u vezi daljeg razvoja preduzetničke mreže žena regiona.

Međunarodni karakter konferencije donio je i važnu, dodatnu vrijednost koja se ogleda u činjenici da događaj "Žene i točka", već punih sedam godina, dodatno podstiče i osnažuje privrednu saradnju između Hrvatske i zemalja okruženja.