Zavod za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG), u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada (ILO), realizuje Pilot projekat ''Aktiviranje žena''.

UPCG poziva poslodavce da se uključe u projekat ZZZCG i ILO kojim je predviđena obuka na radnom mjestu i zapošljavanje žena starosti od 25 do 34 godine. Projekat će se realizovati u Podgorici za 26 žena i Bijelom Polju za 15 žena.

Projektom je predviđena obuka na radnom mjestu i zapošljavanje u trajanju od:

  • 6 mjeseci (3 mjeseca obuke i 3 mjeseca rada) ili
  • 12 mjeseci (6 mjeseci obuke i 6 mjeseci rada).

Za čitav period obuke na radnom mjestu i rada, poslodavac sa licima zaključuje ugovor o radu na određeno vrijeme.

Učešće Zavoda u finanisranju obuke na radnom mjestu na mjesečnom nivou iznosi 255€, odnosno za obuke na radnom mjestu i zapošljavanje u trajanju od:

  • 6 mjeseci (3 mjeseca obuke i 3 mjeseca rada) učešće Zavoda iznosi 765€,
  • 12 mjeseci (6 mjeseci obuke i 6 mjeseci rada) učešće Zavoda iznosi 1.530€.

Prijava za realizaciju programa obuke na radnom mjestu, sa pratećom dokumentacijom, dostavlja se do 30. jula 2021. godine na adresu: Zavod za zapošljavanje Crne Gore, Bulevar revolucije broj 5, 81.000 Podgorica, sa naznakom ''Sektoru za mjere aktivne politike zapošljavanja''.

Detaljne informacije o projektu, uslovima i potrebnoj dokumentaciji dostupne su na: https://www.zzzcg.me/poziv-poslodavcima-za-realizaciju-obuke-na-radnom-mjestu-2/

Eventualna pitanja po navedenom Pozivu poslodavci mogu postaviti na e-mail: osposobljavanje@zzzcg.me


Projekat ZZZCG i ILO dio je zajedničke akcije UN-a pod nazivom „ACTIVATE!“ koja ima za za cilj da podrži uključivanje mladih žena na tržište rada kroz bolje programe i usluge aktivacije. Sprovođenje projekta podržano je od strane Globalnog fonda za održivi razvoj UN.