U okviru godišnje sjednice Skupštine Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG), koja je danas održana u hotelu CUE u Podgorici, organizovana je i svečanost na kojoj je upriličena ceremonija dodjele “Nagrada UPCG za društveno-odgovorno poslovanje (DOP) za 2021. god”, ceremonija dodjele “Nagrada UPCG za NAJ menadžerke u Crnoj Gori za 2021. god”, kao i “Priznanja UPCG za poseban uspjeh ostvaren u 2021. god”.

“Nagrade UPCG za DOP 2021” dodijeljene su malim, srednjim i velikim preduzećima, u oblastima: (1) Briga za zaposlene, (2) Briga za životnu sredinu, (3) Briga za zajednicu.

U oblasti “Briga za zaposlene” za 2021. godinu, nagradu u kategoriji srednje preduzeće dobili su kompanije BILD STUDIO i JUGOPETROL AD. Izvršnoj direktorici BILD STUDIO Aleksandri Bošković Delagić i marketing menadžerki JUGOPETROL AD Sari Ivanović Božović, nagradu je uručio predsjednik UPCG Predrag Mitrović. U oblasti “Briga za zajednicu” za 2021. godinu, nagradu u kategoriji malo preduzeće dobili su kompanije COCA COLA HBC i PUBLICITET d.o.o. Nikoli Tripkoviću, izvršnom direktoru COCA COLA HBC i Vladanu Đurišiću, izvršnom direktoru Publicitet d.o.o., nagradu je uručio predsjednik Skupštine UPCG Nebojša Popović. U kategoriji srednje preduzeće, nagrada je pripala kompanijama BILD STUDIO, REGENT PORTO MONTENEGRO i KALAMPER d.o.o. Asistentkinji izvršne direktorice Bild-a Anđeli Nenadić i generalnom menadžeru hotela Regent Porto Montenegro Kai Dieckmann-u, nagradu je uručila generalna sekretarka UPCG Suzana Radulović. Osnivaču kompanije Kalamper, Elviru Kalamperoviću, nagradu je uručio potpredsjednik UPCG Slaviša Šćekić. U oblasti “Briga za životnu sredinu”, u kategoriji srednje preduzeće, nagrađen je hotel CUE Podgorica. Generalnoj menadžerki, Slavici Stojković, nagradu je uručio potpredsjednik UPCG Slaviša Šćekić.

Osam ravnopravnih “Nagrada UPCG za NAJ menadžerke u Crnoj Gori 2021” dodijeljeno je uspješnim poslovnim ženama, i to u okviru četiri kategorije: (1) Privreda, (2) Javni sektor, (3) Civilni sektor, (4) Mediji.

U kategoriji PRIVREDA, kao ravnopravne dobitnice nagrada „NAJ menadžerke u Crnoj Gori“ proglašene su Dejana Ponoš, izvršna direktorica ARHIMED d.o.o. i Nela Vitić, izvršna direktorica Ocean Montenegro d.o.o. U kategoriji JAVNI SEKTOR, ravnopravne dobitnice nagrada su Vanja Grgurović, načelnica Službe za inspekcijske i informacione sisteme za izvještavanje u okviru inspekcijskog nadzora u Upravi za inspekcijske poslove i Bojana Bajić, šefica Odjeljenja za IT u Ministarstvu finansija Crne Gore. U kategoriji CIVILNI SEKTOR, ravnopravne dobitnice nagrada su Kristina Mihailović, izvršna direktorica NVO “Roditelji” i Jelena Milojković, izvršna direktorica NVU “Tinker”. U kategoriji MEDIJI, ravnopravne dobitnice nagrada su Milka Tadić Mijović, predsjednica i osnivačica Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore i Ana Mirović, izvršna direktorica Print Media.

Na današnjoj svečanosti, dodijeljeno je i Priznanje UPCG za poseban uspjeh ostvaren u 2021. godini. Priznanje UPCG uručeno je Mileni Đergović, osnivačici kompanije Mika Proart, i to za projekat “Nikšićko Rocks PJESMA ZA DRUŠTVO” koji je, kroz 24 koncerta, ujedinio 24 medijske kuće i domaće pop-rock izvođače.

Navedenoj svečanosti prethodilo je održavanje sjednice Skupštine Unije poslodavaca. Skupština UPCG jednoglasno je usvojila inicijativu o izmjenama Zakona o Privrednoj komori Crne Gore (PKCG) kojim bi se ukinulo obavezno članstvo u PKCG.

Takođe, delegati Skupštine usvojili su godišnja dokumenta UPCG, izmjene i dopune Statuta i upoznali se sa redizajnom logoa UPCG povodom obilježavanja 20 godina uspješnog poslovanja Unije.