U organizaciji Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG), danas je u prostorijama Nest Coworking-a u Podgorici održana nacionalna konferencija u sklopu projekta „Podrška socijalnom dijalogu u sportskom sektoru“. Nosilac projekta je EASE - Evropsko udruženje nacionalnih organizacija poslodavaca u sportu, sa sjedištem u Francuskoj, a partneri na projektu su UPCG i Škola sportskih nauka Rio Maior iz Portugala.

Događaj je bio prilika da učesnici razmijene mišljenja o ulozi, značaju i specifičnostima sportskog sektora u našoj zemlji, te sagledaju mogućnosti za uspostavljanje Udruženja sportskih poslodavaca na nacionalnom nivou, što predstavlja i cilj ovog projekta.

Na skupu su predstavljeni preliminarni rezultati anketnog istraživanja među sportskim subjektima, sportskim savezima i klubovima, koje UPCG sprovodi s ciljem boljeg uvida u stanje i probleme ovog sektora, kao i definisanja predloga mjera za njihovo prevazilaženje u narednom periodu. Kako je objašnjeno, namjera UPCG je da i na ovaj način pruži podsticaj donosiocima odluka na lokalnom i nacionalnom nivou da razmotre određene mogućnosti i rješenja, uvrste ih u buduću praksu, a time obezbijede efikasnije i produktivnije funkcionisanje ove oblasti u Crnoj Gori.

Uz predstavnike UPCG, učesnici konferencije bili su i predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke, kultura i sporta, Uprave za sport i mlade, Uprave za inspekcijske poslove - Odsjek za inspekciju za sport, Crnogorskog olimpijskog komiteta, Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, Udruženja fitness centara, kao i partneri iz Francuske i Portugala.

Projekat “Podrška socijalnom dijalogu u sportskom sektoru” podržan je od strane Evropske komisije.