Uniju poslodavaca Crne Gore (UPCG) će u naredne četiri godine predstavljati Slobodan Mikavica i Slavoljub Šćekić, jednoglasna je odluka delegata godišnje Skupštine Unije poslodavaca.

Slobodan Mikavica je izvršni direktor kompanije Elko Tim, a Slaviša Šćekić, izvršni direktor kompanije Double L. Do izbora na nove funkcije, obojica su obavljali dužnost potpredsjednika UPCG, te bili članovi Izvršnog i Upravnog odbora UPCG.

U proceduri izbora novog rukovodstva, delegati Skupštine su informisani da je dosadašnjem predsjedniku UPCG, Predragu Mitroviću, mandat prestao na njegov zahtjev - usljed stupanja na dužnost otpravnika poslova u Ambasadi Crne Gore u Srbiji. Takođe, konstatovano je da je dosadašnjem predsjedniku Skupštine UPCG, Nebojši Popoviću, istekao četvorogodišnji mandat.

Današnjoj sjednici Skupštine UPCG prisustvovala je Julija Drumea, specijalista Međunarodne organizacije rada (ILO) za poslodavačke organizacije iz Centralne i Istočne Evrope. U svom obraćanju, ukazala je na značaj Unije, njenog dvodecenijskog rada i ostvarenih rezultata, te najavila nastavak podrške ILO-a djelovanju Unije.

Sjednica Skupštine je okupila veliki broj privrednih subjekata - članova UPCG. Shodno dnevnom redu koji je prethodio navedenim imenovanjima, generalna sekretarka UPCG Suzana Radulović podnijela je godišnje izvještaje UPCG za 2022. god. (Izvještaj o radu, Finansijski izvještaj), te upoznala delegate Skupštine sa Planom rada Unije za 2023. godinu. Imajući u vidu sadržaj izloženog materijala, sva tri dokumenta usvojena su jednoglasno.

Na sjednici je istaknuto da je Unija poslodavaca, za nešto više od dvije decenije postojanja i rada, uspjela da se izbori sa dvije velike globalne ekonomske krize, konstantno raste i uz sebe okuplja brojne uspješne i odgovorne privrednike, te postane vodeća poslodavačka organizacija koja je reprezentativna i na nacionalnom i međunarodnom nivou. Dalji razvoj socijalnog dijaloga, saradnja i konsenzus sa Vladom i sindikatima po svim pitanjima koja regulišu status i direktno se tiču položaja poslodavaca i zaposlenih i dalje će biti jedna od ključnih odrednica ukupnog djelovanja UPCG. Tri ključna prioriteta na kojima ću u svom radu posebno istrajavati su: Unapređenje privrednog ambijenta, Konkurentnost privrede i Održivi razvoj.